Logo Marc Foods

Rondleiding

(Juli - mid oktober 2020/ elke woensdag - 11:30)

Let op: Geen rondleiding vanaf 14 september t/m 29 september)

Verzilting (salinization) is wereldwijd één van de grootste bedreigingen voor de landbouwsector. De combinatie van verzilting met veelvuldige periodes van droogte, veroorzaakt door klimaatverandering, heeft voor veel kleine boeren tot toenemende armoede en inkomensverlies geleid. Salt Farm Foundation werkt samen met haar partners al meer dan 12 jaar aan een oplossing in de vorm van zilte landbouw. Veelvuldig onderzoek heeft ertoe geleid dat er verschillende gewas soorten en cultivars zijn geïdentificeerd die geteeld kunnen worden onder zilte omstandigheden. Door de ontwikkeling van deze gewassen, die goed tegen zout kunnen, worden landbouwgronden die nu onbruikbaar zijn straks weer rendabel.
 
Marc.Foods werkt samen met Waddenwier aan de ontwikkeling van bijzondere teelten voor de lokale markt. Beide bedrijven delen hun kennis met Salt Farm Foundation, de foundation brengt deze kennis naar voren via haar verschillende platformen.

Zilte Belevings Tour

Sinds 2018 heeft Salt Farm Foundation een kenniscentrum waar regelmatig onderzoeksresultaten openbaar gemaakt worden. Als onderdeel van het kenniscentrum worden in de maanden juni t/m september ook educatieve excursies gegeven in de Zilte Smaaktuin. Bezoekers kunnen de zilte kruiden en groeten proeven en meer leren over verzilting en zilte landbouw tijdens een excursie. We vertellen meer over ons internationale EU-project Interreg North Sea Region Salfar en onze ervaring met andere buitenlandse projecten.  

In de Zilte Smaaktuin, bij De Boet, Hoornderweg 42, is het ook mogelijk om de producten te kopen; afhankelijk van hun beschikbaarheid op locatie. De opbrengst komt ten goede aan de ontwikkeling van kennis, en het verspreiden van kennis in ontwikkelingslanden via de Salt Farm Foundation.

Tour-informatie

Periode: Juli t/m mid oktober 2020 Let op: Geen rondleiding vanaf 14 september t/m 29 september)
Dag: Elke woensdag 11:30 uur (duur ca. 30 minuten). Alleen op afspraak en bij voldoende deelnemers. Inschrijven tot 16.00 uur de maandag ervoor
Kost per persoon: € 7,50 incl. koffie of theé (Contant betalen)
Adres: Zilte Smaaktuin, Hoornderweg 42, 1797 RA Den Hoorn

Voor meer informatie over de excursies en voor het boeken van een rondleiding stuur een email naar info@saltfarmfoundation.com

Groepen

Komt u met een groep? Stuur dan een email naar info@saltfarmfoundation.com voor de mogelijkheden. 

Inspiratiedag met Marc op Texel:
Steun ons voor wereld voedselzekerheid

Komt u met een bedrijfsgroep of een grote groep? Een inspiratiedag met onze oprichter en directeur Marc van Rijsselberghe, behoort ook tot de mogelijkheden. Marc geeft dan een inspirerende presentatie over de visie van onze organisatie, en deelt zijn ideeën over het verbeteren van de wereldwijde voedselzekerheid met behulp van zilte landbouw. Tijdens de inspiratie dag kunt u ook proeven hoe de zilte producten smaken. Neem voor meer informatie contact met ons op via info@saltfarmfoundation.com


De opbrengst van de inspiratie dag en rondleiding gaan naar de ontwikkeling en het delen van kennis voor boeren over de hele wereld. Op dit moment zijn we op Bonaire actief om een kenniscentrum op te zetten waar we gewassen kunnen testen en boeren kunnen trainen om lokaal voedsel te produceren en hun afhankelijkheid van grootschalige import te verminderen.
 

Copyright © 2021, Marc. Foods. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en techniek door 53 Graden Noord.