Logo Marc Foods
team-buiten.jpg
#

Zeekraal - Shitake Tapa

Ingrediënten:

Voor 4 grotere of 10 kleinere tapa's

- 4 grote of 10 kleine rijstvellen
- 100 gram zeekraal (iets fijner snijden)
- 100 gram Shiitake (in vieren snijden)
- Evt. 2 eetlepels fijn gesnipperde Nori, Arame of Wakame
- Beetje peper
- heel klein beetje roomboter
- rijstolie

Bereiding:

Doe warm water in een pan en laat de vellen een voor een er een halve minuut in wellen en laat ze even uitlekken. Leg in het midden van het vel ¼ of 1/10 van de zeekraal, shiitake en evt. de gesnipperde zeewier. Bestrooi met beetje peper en doe leg er een half theelepeltje roomboter bovenop. Vouw het flapje* dicht en leg het op een bakplaat met daarop bakpapier. (Bestrijk zowel het bakpapier als de flapjes eerst met een klein beetje rijstolie) Doe dit ook met de overige. Zet ze een half uurtje in een voorverwarmde oven op 130 graden.

* er een flapje van maken is een snelle en handige manier maar ziet er misschien voor het oog iets minder mooi uit omdat je de inhoud door het flapje ziet schijnen. Als je ze oprolt en er een ‘loempia’ van maakt zie je de inhoud wat minder duidelijk.

Tip a la Rineke:
als je wilt kun je natuurlijk ook wat paprika, broccoli of bijv. Paksoi in verwerken. Voeg dan een heel klein beetje extra zout toe

©www.rinekedijkinga.nl / weten van (h)eerlijk eten.

marc-foods-texel-button-unieke-zilte-teelt.png
marc-foods-texel-button-100-biologisch.png
marc-foods-texel-button-met-zeewier-bemest.png
Copyright © 2019, Marc. Foods. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en techniek door 53 Graden Noord.