Logo Marc Foods
team-buiten.jpg
#

Zalm met zilte aardappel en zeekraaltapenade

Ingrediƫnten:

2 x 150 gram zalmmoot
500 gram zilte aardappelen, of aardappelen met zout
100 gram zeekraal
rasp van 1 citroen
4 theelepels mierikswortel
4 eetlepels olijfolie
1 ei
8 vellen ontdooid bladerdeeg
zout en peper

Bereiding:

Schil de aardappelen en kook ze zonder zout in 15 minuten beetgaar. Maak er puree van met een pureeknijper, voeg niets toe.
Verwarm de oven voor op 210 graden. Bestrooi de moten zalm met wat peper en zout.
Maak de zeekraal in een vijzel fijn en voeg de olijfolie, mierikswortel en de citroenrasp toe en meng het goed.

Vervolgens plak je 4 vellen bladerdeeg tot een vierkant aan elkaar. In het midden 1/4 van de aardappelen verdelen over de breedte, daar over 1/4 van de zeekraal-pesto met daarop de moot zalm. Dan weer 1/4 zeekraal-pesto en 1/4 aardappel.

Uiteindelijk vouw je het bladerdeeg om de zalm, de zijkanten vouw je 1 cm naar binnen.
Dit hele verhaal herhaal je voor de tweede moot zalm, klop een ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg met een kwastje zodat het mooi bruin bakt.

De zalmpakketjes gaan 20 minuten de oven in.

Recept van Culinair Westfriesland

marc-foods-texel-button-unieke-zilte-teelt.png
marc-foods-texel-button-100-biologisch.png
marc-foods-texel-button-met-zeewier-bemest.png
Copyright © 2019, Marc. Foods. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en techniek door 53 Graden Noord.