Logo Marc Foods
team-buiten.jpg
#

Pasta met zeekraaltapenade en lamsoortjes

Ingrediƫnten:

Benodigdheden 4 personen:
-blender
-kookpan
-wok

Voor de tapenade:
100 gram zeekraal
1 handje ongezouten cashewnoten
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie, extra vierge
citroensap
peper

Voor de pasta:
500 gram spaghetti
100 gram lamsoortjes
1 teentje knoflook
3 handjes zongedroogde tomaatjes
scheutje olijfolie
eventueel wat geschaafde schapenkaas of pecorino

Bereiding:

Tapenade:
Was de zeekraal en snijd de knoflook in grove stukken.
Giet de olijfolie in de blender, voeg daarbij een handje van de zeekraal toe.
Tijdens het draaien de rest van de zeekraal, de knoflook en het citroensap erbij voegen.
Als laatste de cashewnootjes toevoegen en op smaak brengen met wat peper.
Als de tapenade wat te dik is, voeg dan meer olijfolie toe.

Pasta:
Kook de spaghetti beetgaar. Was ondertussen de lamsoortjes en snijd de knoflook in kleine stukjes.
Wanneer de spaghetti klaar is, roer je op smaak de zeekraaltapenade erdoor.
Zet de wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Giet wat olijfolie in de pan en voeg de knoflook toe.
Strooi snel daarna de lamsoortjes in de wok en roerbak heel kort terwijl je voortdurend roert.

Schep de spaghetti op de borden en meng voorzichtig de lamsoortjes en de zongedroogde tomaatjes door de pasta. Een klein snufje peper en eventueel nog wat olijfolie en schapenkaas maken de pasta helemaal af.

Eet smakelijk!
www.ziltkombuis.nl

marc-foods-texel-button-unieke-zilte-teelt.png
marc-foods-texel-button-100-biologisch.png
marc-foods-texel-button-met-zeewier-bemest.png
Copyright © 2019, Marc. Foods. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en techniek door 53 Graden Noord.