Logo Marc Foods
team-buiten.jpg
#

Asperge - Aardappelsalade

Ingrediënten:

De ultieme ondersteuning van je lever!

Voor 4 personen:

- 500-600 gram zilte aardappelen ( in de schil koken)
- 2 a 3 stengels Kombu
- 500 gram groene of witte asperges
- 100-125 gram aardpeer of schorseneer
-1 blikje (of potje) artisjokharten
- 1 kleine (rode) ui, heel fijn gesnipperd
- 40-50 gram rucola, fijn gesneden

Voor de dressing
-
1 biologisch kruidenbouillon blokje oplossen in 150 cc. heet water
- 1 a 2 tenen zeer fijn gesneden knoflook
- Een paar draaien peper uit de molen
- Een flinke scheut hennep- + olijfolie
- 4 volle eetlepels biologische rauwe, schapen- of geiten yoghurt/kefir/hangop

Voor de garnering
- Een flinke hand brocco sprouts, rucola kiemen, sterkers of fenegriek kiemen
- 1 gepocheerd eitje per persoon (of heel zachtjes gebakken met een zachte dooier)

Bereiding:

De aardappelen goed wassen en niet schillen. De aardperen/schorsenerenschillen en goed afspoelen.

De aardappelen, het meegeleverde zeewier en de Kombu stengels laten koken en na ca. 10 minuten ook de aardperen/schorseneren en asperges toevoegen. Als je voor witte asperges hebt gekozen deze uiteraard ook eerst schillen. Alles beetgaar laten worden en af laten koelen. De aardappelen kun je gerust iets grover snijden. De aardperen/schorseneren en asperges wat fijner snijden dan de aardappelen. De Kombu en de ui snijd je zo fijn mogelijk. De bij de aardappelen geleverde zeewieren gooi je na het koken weg. De rest van de ingredienten door elkaar mengen in een grote schaal. De dressing maken even proeven of je deze lekker op smaak vindt en samen met de rucola door de aardappel salade spatelen. Laat de smaken even een paar uur intrekken. Vlak voor het opdienen garneren met de kiemen. Het eitje pocheren of op een heel zacht vuurtje bakken. Zorg dat de dooier zacht blijft!


Tip a la Rineke:
Alle stoffen die niet geschikt bevonden zijn om opgenomen te worden in ons lichaam passeren onze lever die ze onschadelijk & geschikt voor verwijdering uit ons lichaam moet maken. Onze lever heeft daar een scala aan voedingsstoffen voor nodig: eiwitten, veel mineralen (uit de Kombu en zilte aardappelen) en sporenelementen, B vitamines, Omega 3 vetzuren (hennepolie, biologische schapen- geiten of rauwe koe zuivel) en enzymen ( kiemen) Asperges, rucola, artisjokken en ei leveren ook allerlei vitale stoffen voor de lever ontgifting. Dat gezond en lekker zo goed hand in hand gaan is misschien wel het allermooiste aan dit recept.

©www.rinekedijkinga.nl / weten van (h)eerlijk eten.

marc-foods-texel-button-unieke-zilte-teelt.png
marc-foods-texel-button-100-biologisch.png
marc-foods-texel-button-met-zeewier-bemest.png
Copyright © 2019, Marc. Foods. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en techniek door 53 Graden Noord.