Logo Marc Foods
team-buiten.jpg
#

Nieuws

14 nov. 2018
De Brandpunt+ uitzending van 13 november 2018
8 nov. 2018
Zilte landbouw biedt een duurzame oplossing voor een wereldwijd probleem. ICCO's partner Saline Farming uit Texel doet al jaren onderzoek naar deze innovatieve aanpak die verzilte grond weer productief maakt. Hun zilte aardappels zijn dit najaar te koop bij Ekoplaza. En op zaterdag 10 november kunt u bij Ekoplaza* kennismaken met deze innovatie!
3 sep. 2018
De Zilversmidsboet is een oude boet. Hij staat al op de eerste kadastrale kaart van Texel, opgemeten in 1828. Zijn naam dankt hij aan de toenmalige eigenaar, de zilver- en goudsmid Gerrit Kikkert (1803-1886) uit Den Burg. Kikkert was ook boer en penningmeester van het toenmalige waterschap.
10 nov. 2016
Bijzonder toch! Dat Economische Zaken MarcFoods kiest voor het nieuwste magazine met het thema voedsel, 8x verrassende ontwikkelingen. Klik verder om het e-magazine te bekijken.
18 okt. 2016
Gisteren was Marcfoods in het TV-programma VPRO koken met van boven. Bekijk hier het gehele fragment terug.
16 jun. 2016
Mooie blog van Roux Communicatie: Heb je wel eens zilt in je mond geproefd? Het is een smaaksensatie! Steeds meer (hobby)koks gaan aan de slag met zilte groenten en aardappelen. Op de Food Professional Day kookte Joram Timmerman er mee. Op Texel timmert Marc van Rijsselberge van MarcFoods flink aan de weg met zilte aardappelen en groenten als lamsoor en ijskruid. En tijdens Texel Culinair hebben ze ook al eens een wedstrijd gehouden rond koken met zilte ingrediënten. Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Lees dan snel verder!
15 mrt. 2016
TV programma Groen Licht: Windsurfer Dorian van Rijsselberghe is hard aan het trainen voor de Olympische Spelen. Het water is zijn speelveld, maar ook zijn grote kopzorg: hij maakt zich zorgen over al het plastic dat in de oceanen drijft. Dorian heeft laten weten de waterkwaliteit in Rio ‘walgelijk vies’ te vinden. Samen met de Plastic Soup Foundation zet hij zich in voor schonere oceanen. Geertje van Rijsselberghe, de moeder van Dorian, maakt aardappelpannenkoeken van zilte aardappels.
21 jan. 2016
De Zilte Revolutie zet door! Ook in Amerika is er aandacht voor onze zilte aardappel. In dit artikel vragen ze zich af of DE zilte aardappel 'the next big thing' wordt. Super al die aandacht. Inmiddels wordt er hard gewerkt om ook in Bangladesh lokale boeren de zilte landbouw te leren, zodat zij hun gezinnen kunnen blijven voeden.
14 jan. 2016
MarcFoods is samen met AC Loogman & Zonen BV aanwezig op de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle.
9 dec. 2015
Het zeekoolseizoen gaat officieel van start! Afgelopen weekend gingen de eerste orders de deur uit. Wil je indruk maken met je gerecht? Maak het dan af met zeekoolstengels of spruiten! Uiteraard 100% biologisch!
19 nov. 2015
Lamsoor, zeekraal, ijskruid en aardappelen allemaal heerlijke zilte groente maar wat kun je er nu precies mee? Mijn idee is om het zo simpel mogelijk te houden aangezien de zilte groenten van zichzelf al heerlijk smaken en je het zilte van de groenten op deze manier zo goed mogelijk kan proeven. Ik heb het recept zelfs zo eenvoudig gehouden dat er veel van Marc van Rijsselberghe van Marcfoods in zit en een beetje van mezelf;-)
2 nov. 2015
Op 16 oktober is het kookboek Groente uit Zee van Lisette Kreischer gepresenteerd. Heerlijke plantaardige recepten die bereid worden met o.a. zeewier, algen en zilte groenten. MarcFood collega's Ellen en Esther waren uitgenodigd bij de boekpresentatie in Den Haag en ontvingen een exemplaar. In het boek staan meerdere recepten met de zilte groenten van Marc. geillustreerd met geweldige foto's. Binnenkort staan de recepten ook op onze website, maar het boek is zo mooi dat we zeker aanraden om deze te kopen.
14 okt. 2015
In een prachtig opgeknapte schapenboet op het oudste deel van het eiland serveerden Sharon van Zilt Kombuis en Kirsten van Fris, beide cateringbedrijfjes, een superlunch met o.m. zilte aardappel, lamsoor, zeekraal en ijskruid. IJskruid is zo prachtig! Als de zon erop schijnt zie je de kristallen op de steeltjes en het blad. Het smaak zowel licht zilt als licht zuur. Ook de friandises maakten ze met zilte ingrediënten, zonder dat ze echt zout smaakten natuurlijk. Na afloop kregen we ook nog een goodie-box mee. Die inspireerde me tot deze aardappel-groentesoep, waarin mijn favoriete smaken, namelijk zout en zuur, gecombineerd zijn.
14 okt. 2015
Afgelopen weekend gingen wij (Rianne en Jennifer) naar de twaalfde editie van Texel Culinair. Dit heerlijke foodfestival was een waar feestje. Als echte veugeltjeskiekers (toeristen) hopten we het eiland rond en hebben we genoten van iedere minuut. Texel, je bent me er eentje!
14 okt. 2015
Yessss! De bekende foodblogger Pauline was op Stichting Texel Culinair en nam zilte aardappels en de biologische zilte groenten ‪ijskruid‬, lamsoor‬ en ‪‎zeekraal‬ bij ons mee. Een heerlijk zilte aardappel - prei soepje heeft ze al gemaakt.
marc-foods-texel-button-unieke-zilte-teelt.png
marc-foods-texel-button-100-biologisch.png
marc-foods-texel-button-met-zeewier-bemest.png
Copyright © 2018, Marc. Foods. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en techniek door 53 Graden Noord.